1. Köp

Beställningar kan göras online på TRmobil.se och bekräftas av TRmobil via e-post.
Beställningar kan även göras per telefon på nummer: 010 20 70 907
Beställningar gjorda av personer under 18 år kräver målsmans godkännande.


2. Priser
Alla priser som visas på TRmobil.se är inklusive moms.
Inga andra avgifter tillkommer.
Alla priser som visas på TRmobil.se inloggnings sida för företag är exklusive moms. Avgifter tillkommer.

Det pris som anges för en produkt när en beställning godkänns av kunden påverkas inte av eventuella framtida prisändringar. Det innebär tex att om TRmobil tvingas höja priset på en produkt som ingår i en beställning så betalar kunden fortfarande det lägre priset som gällde vid beställningen.

Leverans sker i dagsläget med Posten och Schenker. Kunden kan i de flesta fall välja det fraktalternativ som passar bäst.
Fraktkostnaden betalas av kunden.


TRmobil reserverar sig för felaktiga priser på sajten och i alla typer av marknadsföring. Eventuella fel korrigeras så fort som möjligt av TRmobil.

3. Betalning
TRmobil erbjuder flera olika alternativ för betalning av beställda produkter:


Payson Faktura:
Vi erbjuder tjänsten Payson Faktura, här kan kunden oxå välja delbetalning.
Faktureringen görs av Svea WebPay.Payson direktbetalning
Vi erbjuder direktbetalning, bankbetalning via Payson.Förskott:
Kunden mottager bekräftelse från oss samt instruktioner om vilka konton betalningen ska sättas in på. När vi mottagit bekräftelse på betalningen sker utleverans av beställda produkter.
OBS: Produkterna i beställningen reserveras inte i vårt system förrän betalningen är mottagen på vårt konto.

TRmobil Faktura:
TRmobil erbjuder faktura för företag, betaltid enligt överenskommet med respektive butik.

Alla produkter ägs av TRmobil tills full betalning är erlagd.


4. Leveranstid
Vid varje produkt på TRmobil.se visas en uppskattning på hur många dagar produkten tar att leverera. Observera att detta är en uppskattning och att avvikelser kan förekomma.

Produkter som vi lagerför skickas normalt samma dag som beställning godkänts av TRmobil (beviljat köp mot faktura eller mottagande av förskottsbetalning). Beroende på vilken dag i veckan beställning är klar för leverans kan leveranstiden variera mellan 2 och 5 dagar.

5. Leverans
TRmobil anlitar bland annat Posten och Schenker för leveranser.

Med Schenker privpack och ombud standard används för ett paket upp till 20kg.

Med Schenker levereras de paket som är för stora för att levereras med Postens pakettjänster.
Leverans sker till den angivna leveransadressen på dagtid (9:00 - 16:00).

Om du inte är hemma när transportören skall leverera, körs godset tillbaka till din närmsta Schenker-terminal. Du kan sedan kontakta Schenker för att lösa leveransen eller om du själv vill hämta upp hos dem. Schenker Aviserar privatpersoner innan leverans.
I Schenkers tjänst ingår framkörning till porten i hus med lägenheter och till tomtgräns för de som bor i villa, radhus etc. Behöver du hjälp med uppbärning av varorna så kontakta oss för bokning av den extratjänsten (medför extra kostnad).

 

Synliga fraktskador skall anmälas direkt på fraktsedeln vid mottagandet av varan.

Dolda fraktskador anmäls inom 5 dagar till TRmobil:
info@trmobil.se

6. Garantier
Från och med 2017-11-01 ger TRmobil dig som kund 3 års garanti från faktura/kontantnotedatum på alla normala lagervaror som ingår i vårt sortiment på www.TRmobil.se och som inte är med på listan över undantag nedan. Med garanti menas den gängse betydelsen av garanti och gäller som minst de rättigheter du har som kund enligt svensk lag. Garantin gäller ursprungsfel som uppstår vid normalt användande och skötsel enligt tillverkarens manual. I händelse av fel på varan som innefattas av garantin har TRmobil enligt lag rätt att reparera varan för samma fel upp till tre gånger och därefter erbjuda kund ny vara med motsvarande prestanda, prisavdrag eller hävande av köp. Om köparen har haft nytta av varan har säljaren rätt att göra ett avdrag för detta. Mer information kring lagreglering kring garantier finns på Konsumentverket.se.

För projektorer gäller dessutom vår lamp- och pixelgaranti och för TV-apparater vår pixelgaranti.

Den 3 åriga garantin gäller EJ för:
- Hörlurar (tillverkarens garanti gäller)
- Datorer/Nätverk (tillverkarens garanti gäller)
- Projektorlampor (tillverkarens garanti gäller)
- Spelkonsoler (tillverkarens garanti gäller)
- Tillbehör (tillverkarens garanti gäller)
- Lagringsmedia och andra förbrukningsvaror
- Monteringsprodukter, tejp, buntband och dylikt
- Rengöringsprodukter, tex skärmrengöring
- Batterier, färg osv
- Varor som säljs som demo eller servade produkter (1 års garanti gäller)
- Specialbeställningar utanför ordinarie sortiment (1 års garanti gäller om inget annat överenskommet)
- Produkter med förväntad livslängd under 3år eller bäst före-datum understigande 3år
- Hårddiskar och datorminnen
- Bluetooth Vibration Speaker 1år
- Småvitt (tillverkarens garanti gäller)
- Telefoner (1år eller tillverkarens garanti gäller)
- Mobilfodral eller skal (Förbrukningsvara)

 

Den utökade garantin (3 år eller mer) gäller enbart den ursprunglige kunden om denne är privatperson. Vid eventuell vidareförsäljning av varan eller om kund är ett företag är det istället tillverkarens egna garantier som gäller.

 

 

 

7. Service
TRmobil garantiservice sköts av respektive tillverkares serviceverkstad. Kontakta oss om du vill ha information om serviceverkstäderna.

8. Ångerrätt
Distans- och hemförsäljningslagen säger följande:
"12 § Konsumenten får utöva sin ångerrätt endast om den vara som han eller hon har tagit emot hålls i väsentligen oförändrat skick."

"5 § Avser distansavtalet en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel, får konsumenten och näringsidkaren skriftligen avtala att det inte skall finnas någon ångerrätt."

Vi köp av produkt enligt paragraf 5 ovan kommer TRmobil att kontakta kunden för ett skriftligt avtal.

För produkter som inte returneras i sitt ursprungliga skick kommer TRmobil att debitera kunden de kostnader TRmobil lider för att återställa produkten.

Fraktkostnaden för att skicka tillbaks produkten till TRmobil står kunden för. Om produkten har betalats av kunden måste TRmobil betala tillbaka summan inom 30 dagar efter det att produkten mottagits av TRmobil.

Länk till lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Rubriken-upphor-att-galla-U2_sfs-2005-59/.

TRmobil lämnar öppet köp i 14 dagar på oöppnade produkter. Kunden står själv för eventuell returfrakt.

Öppet köp gäller ej produkter som specialtillverkas åt kund.

För att förenkla ditt utnyttjande av ångerrätten så rekommenderar vi att du tar kontakt med TRmobil enligt anvisningarna nedan (9. Reklamation/Fel på produkt).

9. Reklamation/Fel på produkt
Vid alla typer av reklamationer förenklas ärendet om TRmobil kontaktas innan någon produkt skickas av kunden.

Vid en reklamation ska produkten helst packas i originalförpackningen.

TRmobil tar inget ansvar för produkter som emballerats undermåligt av kunden.

Kontakt tas via detta formulär och kunden kommer då att mottaga instruktioner för hur produkten ska skickas. Om formuläret av någon anledning inte kan användas kontaktar du TRmobil på något av följande vis:
Mail: info@TRmobil.se
Telefon: 010 20 70 907

TRmobil löser inte ut returnerade produkter som medför några kostnader för TRmobil (om produkten t.ex. skickats mot postförskott). Vid fel på produkt står TRmobil för frakten från kund till serviceverkstad eller TRmobil (vi skickar fraktsedlar) inom Sverige.


De TV-apparater som använder bakgrundsbelysning som ljuskälla kan på grund av dess konstruktion släppa igenom ljus lite ojämnt på panelen. Svärtan kan då bli lite gråaktig. Det är inget fel på TV:n och kan oftast justeras genom TV:ns inställningar till att minimeras till ett acceptabelt resultat. Är man väldigt känslig för detta fenomen bör man välja till exempel en OLED-TV istället för LCD.

 


TRmobil följer Allmänna reklamationsnämndens beslut.

10. Produktinformation
Den produktinformation som anges vid varje produkt baseras på offentlig information från tillverkaren eller distributören. Informationen kan när som helst ändras av tillverkaren. TRmobil försöker alltid hålla produktinformationen uppdaterad men kan inte på något sätt ansvara för att den är korrekt. Är du osäker på något om produkten så kontakta i första hand tillverkaren och i andra hand TRmobil.

De omdömen som finns i produktexterna är antingen tillverkarens, testarens eller TRmobils. Dessa omdömen är subjektiva och det är inte säkert att köparen kommer att tycka likadant. Omdömena kan inte användas som ett argument för att häva ett köp.

Alla produkter och tjänster som TRmobil säljer är avsedda att användas i Sverige. Eventuella undantag från detta anges i respektive produkttext.

11. Personuppgifter
TRmobil sparar enbart personuppgifter som behövs för att kunna leverera och ge support på de produkter som ingår i en beställning. Kontokortsnummer sparas inte av TRmobil.

Alla uppgifter sparas i en lösenordsskyddad databas och i kassan är all kommunikation mellan kund, TRmobil och betaltjänster krypterad med SSL (HTTPS).

Som kund till TRmobil har du rätt att få ta del av de personuppgifter vi har sparade om just dig, få dem ändrade och raderade.